Familjemedlemmen som inte berättar vad som är fel

07 augusti 2020
jonas olsson

När du har ont eller känner dig sjuk kan du berätta för din familj eller dina vänner om ditt tillstånd och att du behöver hjälp. Du kan till och med själv ringa till sjukvårdsupplysningen eller läkaren och förklara med ord vad det är som känns fel och hur akut läget är. Men det finns en familjemedlem som inte har den möjligheten.

Nämligen ditt djur. Somliga djur anpassar sig lätt till sin smärta och ibland kan det vara svårt att se när de mår dåligt. En del djur visar det istället väldigt tydligt och du kan känna smärtan skära igenom dig när till exempel din hund söker kontakt för att visa att någonting är väldigt fel.  

Veterinärkliniken en helande plats 

I sådan situationer ligger allt ansvar på dig att ta djuret till en veterinär, djurets läkare. Din hund, katt eller guldfisk kan inte på egen hand söka den veterinärvård som behövs. Du behöver vara uppmärksam och hjälpa din lilla familjemedlem. Det är aldrig kul att behöva gå till veterinären, eftersom det ofta innebär att ditt djur lider.

Samtidigt är det en helande plats som man som djurägare är otroligt tacksam över existerar. Hos en veterinär i hässelby till exempel är man alltid välkommen oavsett om det är akut läge eller bara dags för en påfyllnadsvaccination.  

Glädjen när djuret tillfrisknar 

För lika jobbigt som det är att se ens djur lida och ha ont, lika förlösande och lättande är det att se när det tillfrisknar och blir sig själv igen. Och det är tack vare att det fanns en veterinärklinik i närheten. Veterinären kunde undersöka, diagnosticera, behandla och ge de hemgångsråd som behövdes för att din bästa vän och familjemedlem skulle tillfriskna igen. Ditt djur kommer inte berätta det i ord, men kommer vara djupt tacksam för att du tar dess signaler på allvar.