För djurens bästa

17 oktober 2019
admin

Det är lätt att tänka att det inte spelar någon roll vilket foder du ger till ditt djur. Men det har större betydelse än man kan tro. Att vara djurägare innebär ett ansvar. Du vill såklart ditt djurs bästa. Det finns mängder av olika foder som är bra för olika saker. Kanske har din katt en känslig mage? Då finns djurfoder som tagit fram specifikt för just känsliga magar. Eller har din hund börjat gå upp i vikt sen den kastrerades? Att vara överviktigt innebär en hälsorisk för ditt djur och även om det kan se gulligt ut med en lite knubbig hund kan det faktiskt vara skadligt. Om du märker att din hund börjar gå upp vikt är det viktigt att välja rätt foder för att kontrollera din hunds vikt.

 

 

Djurfoder utan spannmål

 

Varken katter eller hundar mår bra av att äta stora mängder spannmål, trots det är det många av de lite billigare djurfoder som innehåller just spannmål. Både katt och hund mår bäst av att äta proteinrikt foder och även om det kostar lite mer är det mat de mår bra av att äta. Det finns foder som innehåller små mängder spannmål, och så finns det även det som är helt spannmålsfritt. Tänk på att spannmålsfritt foder även bidrar till en bättre munhygien.

 

Ta hand om din bästa vän

 

Oavsett om du har en hund, katt eller kanin är ju ett husdjur något man kommer väldigt nära. Det blir som ens bästa vän. Och det är väl klart att man borde vilja ge sin bästa vän det allra bästa. Anledningen till att många köper mindre bra foder är för att de faktiskt inte förstår att det är någon skillnad. Men det är det. Ta reda på vad just ditt djur behöver och köp foder som lämpar sig efter djurets behov.