Hunddagis löser livspusslet för hundägare i Värmdö

08 februari 2022
jonas olsson

editorial

Som hundägare gäller det att vara beredd på att sätta hundens behov i centrum. Det är liksom inte en guppyfisk eller ens en katt som du har tagit på dig ansvaret att ta hand om. Att du jobbar heltid måndag till fredag är med andra ord ingen ursäkt för att lämna hunden ensam hemma hela dagarna. Det tär på en hund och kommer i förlängningen göra att den mår väldigt dåligt. Då måste du hitta en lösning. Till exempel ett hunddagis i Värmdö. 

Den absoluta majoriteten som har hund är inte ekonomiskt oberoende. Även om du gärna skulle vilja så kan du inte ägna varje minut åt din familjemedlem på fyra ben. För livet fungerar inte så. Du måste kunna försörja din hund, och för det så måste du jobba. Så fungerar det. Men för att det inte ska gå ut över hunden väljer många därför att lämna hunden på ett hunddagis. Då har den sällskap av människor och hundar till dess att du hämtar den.

 

hunddagis Värmdö

 

Skola in hunden tålmodigt

På så vis är det väldigt tacksamt med hunddagis i Värmdö. Det löser helt enkelt livspusslet för många hundägare. Många skulle inte kunna ha hund om det inte vore för att hunddagis fanns till hands för att ta hand om hunden när du är på jobbet. Det finns dock ett par saker du bör tänka på först. Dels vill du såklart försäkra dig om att det är ett ansvarsfullt dagis som praktiserar mjuka metoder och är schyssta mot hundarna. 

Du vill också veta att det finns förutsättningar för personalen att möta hundarnas behov. Så att det inte bara blir förvaring i en box hela dagen. Du bör också försiktigt försöka vänja in din hund att gå på dagis. Det är precis som när ett barn ska börja på förskolan. Anpassningen sker inte på en dag.