Kan din veterinär i Bromma tala med djur?

15 april 2021
jonas olsson

Alla har inte samma gåva som Dr Dolittle. Ni vet filmveterinären, spelad av Eddie Murphy, som fick gåvan att kunna tala med djur. Han kunde både fråga djuren om hur de mådde, vad som var fel och vad de behövde. Och han fick svar. Det är naturligtvis en gåva varje djurägare hade velat ha. Kanske inte alltid, men absolut när ens djur mår dåligt.  

Alla djurägare vet hur fruktansvärt det känns att se sitt djur må dåligt. Det syns ofta tydligt i form av kroppsspråk och humör. Men det är också frustrerande att djuret inte kan berätta för dig exakt vad problemet är och vad det är som gör ont. 

Du kan inte förklara, med mänskliga ord, att ett besök hos veterinären kommer gör allting bättre. Att du förstår att det är läskigt, men att du finns här för ditt djur och allt läskigt nu kommer att leda till att du mår bättre senare. 

Ovärderlig vård när djuret blir sjuk

Dr Dolittle arbetar inte som veterinär i Bromma. Således kan inte din lokala veterinär prata med djur per se. Däremot har veterinären kompetens för att kunna diagnostisera ditt djur och behandla det. I fall när ens djur är sjukt eller skadat är bara den förmågan helt och hållet ovärderligt. Dr Dolittles gåva att prata med djur hade också varit ovärderlig. Men när verkligheten sätter stopp för fantasin får du helt enkelt göra det bästa av situationen.  

Det går fortfarande att prata med och tolka sitt djur även om ni inte delar samma språk. Du känner till exempel din hund bäst själv, och vet när det är dags att gå till veterinären. Väl där kan som sagt veterinären tolka andra delar av hundens språk. Veterinären kan tolka vad som gör ont. Det behövs inte en skådespelare från en komedifilm från 1990-talet för att förstå ditt djur.