Låt katten ta in på hotell

01 mars 2020
william_eriksson

Inget husdjur får lämnas utan uppsikt i längre perioder. En katt måste till exempel ha tillsyn minst två gånger om dagen. Detta är inskrivet i djurskyddslagen men det är inte alla som känner till det. Katten är ofta ett självständigt djur som man lätt tror klarar sig själv i långa perioder bara man lägger ut tillräckligt med mat och vatten. Men en katt mår inte bra av att vara ensam och den kan även bli sjuk och behöva vård snabbt. Därför måste en katt ses till nästan lika ofta som en hund.

 

Boka plats i god tid

Det finns idag flera bra kattpensionat eller katthotell där man kan lämna sina kära djurvänner då man ska ut och resa. Där får katterna ett eget bås eller rum att vara i. Katten sätts i regel inte ihop med andra djur eller katter. När det däremot tar in flera katter från en och samma familj på hotellet så får de självfallet vara tillsammans om så önskas. Runt storhelger är det populärt att låta sina katter ta in på hotell, så då gäller det att boka i tid.

 

 

Låt katten få en gammal kär ägodel med sig

Då man lämnar bort sin katt kan det vara bra att låta den få med sig en använd tröja från husse eller matte så att den känner doften och på så vis även en viss trygghet. Man kan även ta med lite gammal kattsand att lägga i kattlådan på pensionatet så känner sig katten snabbt som hemma. När ni väljer kattpensionat i Stockholm ska ni självklart ta det som är bäst. Åk och titta på hur det ser ut och kolla in alla utrymmen. Be om referenser och sök även på nätet efter recensioner. Även den lurviga familjemedlemmen ska ha det bra då ni far på semester.