På tur med en en passagerare som åker i bilbur

07 april 2021
Mikael Barani

Det är nu i den stundande våren som vi finner den bästa tiden för att ge oss av ut och upptäcka skog och mark. Att packa ned en liten matsäck och ta med sig människans bästa vän i sin bilbur hund är ett äventyr i sig. För det är nu under våren som man många gånger får de bästa av upplevelser när man beger sig av ut.

Släpp loss i skogen

För det första så är det inte så många andra som ger sig av ut i skogarna. Det är fortfarande lite för kallt, vilket gör att folk drar sig för att vandra omkring bland gran och tall. 

För det andra så slipper du, av ovan nämnda anledning, ännu mygg och annat. Det är fortfarande för tidigt på säsongen för att de ska ha vaknat till liv.

För det tredje så är det fortfarande tillräckligt kallt för att det ska kännas värt att dra igång en eld att sitta och värma sig vid. För visst är det något speciellt med själva processen att få igång en brasa och att sedan sitta och njuta av dess knastrande och sprakande. Speciellt om du har hunden med dig som sällskap.

Denna aktivitet väcker något primalt och primitivt i oss människor – det kopplar oss samman med våra förfäder och deras strapatser för att hamna högst upp i näringskedjan.

Så tveka därför inte nästa gång som du får impulsen att ge dig av ut på äventyr. Så länge du har bra utrustning och bra kläder så kommer det faktiskt inte att göra något om det skulle regna. 

Tänk på att packa ned en tarp så att du får lite grundläggande skydd från vädrets makter så blir det hela ännu mer njutbart. 
Dessutom ska man inte underskatta känslan av att känna sig fri och otämjd när man kan hantera skogens alla utmaningar – om så bara för ett dygn.