Så väljer du rätt bilbur till din hund 

30 november 2020
patrick pettersson

En bilbur av hög kvalitet är ett måste för de flesta hundägare. Oavsett om du bara ska ta hunden till veterinären eller åka på bilsemester bör hunden nämligen ha en egen plats i bilen. Dels för att hunden ska få en så bekväm transport som möjligt och dels för att hunden inte ska skada sig under resans gång. Men även för att du som bilförare ska kunna fokusera på bilkörningen. 

Om du gör en sökning på bilbur hund så kan du se att det finns en mängd olika bilburar till hund. Det finns bilburar i både plast och stål och i olika storlekar. Så hur vet man egentligen vilken man ska välja? Och vad bör man tänka på när man köper bilbur till hund? 

Ta mått på både hund och bil 

Det allra viktigaste är att bilburen är anpassad till hundens storlek. Bilburen måste vara tillräckligt stor för att hunden ska kunna ligga ner i sin naturliga position. Samt stå upp och vända sig utan problem. Det är med andra ord viktigt att du mäter din hund innan du köper bur, så att du vet att den får plats. 

Det räcker dessvärre inte att bara ta hänsyn till hundens storlek när du väljer bilbur. Du måste givetvis även ta hänsyn till vilken typ av bil som buren ska användas i. Du bör med andra ord även mäta bilen. 

Det flesta återförsäljare har utförliga storleksguider som du kan ta hjälp av när du ska välja storlek på bilbur. Känner du dig ändå osäker? Då rekommenderas ett besök hos någon av alla duktiga återförsäljare. 

Här kommer ett gott råd som det är viktigt att tänka på. Vid köp av bilbur är det verkligen inte läge att snåla. När det gäller säkerhet är det alltid bäst att välja en kvalitetstestad bilbur framför en otestad bilbur från en okänd leverantör.