Satsa på en ordentlig utebox till dina hästar

21 november 2021
patrick pettersson

editorial

Hästar är djur som ursprungligen är vana vid att vara ute hela tiden, även om de idag har blivit avlade till att ofta vara lite mer känsliga. Men alla hästar uppskattar att få så mycket tid som möjligt utomhus. Det är där som de kan känna sig fria, få äta gräs och leka med sina vänner. Och för dig som hästägare är det ett enklare sätt att ta hand om dina hästar, så det är en god vinst åt alla håll och kanter.

Men om du inte vill att de ska vara på lösdrift så finns det andra sätt som du kan låta dina hästar få vara ute och inne samtidigt. Företag som uteboxen.se ligger i framkant när det gäller att ta fram hästboxar för utomhusbruk. Det finns boxar för alla olika typer av hästar, stora som små och i alla möjliga antal, som du kan läsa om på https://www.uteboxen.se/uteboxar/. För det är viktigt att du får de rätta uteboxarna som dina hästar, och även du, kommer trivas med.

 

image

 

Hela året runt

Beroende på var du finns i landet, och vilken typ av hästar som du har, så kan uteboxen användas olika lång tid. Det finns de som kan nyttja en utebox under hela året, och de som endast använder uteboxen under sommarmånaderna. Vill du så kan du dessutom ansluta flera andra funktioner till uteboxen, som en plats att ha ditt foder och en plats att ha sadel och annan utrustning för hästen.

Men även om du inte vill ha dina hästar i uteboxen hela året så kan du använda den under dagtid, även när det är mycket kallt. Det kommer bara att få hästarna att må bra, ifall de får chansen att få frisk och hälsosam vistelse som är mer luftig och fri än vad ett stall brukar kunna vara.