Skämmer du bort ditt husdjur?

02 januari 2020
william_eriksson

För många är husdjur som en familjemedlem eller släkting. Vi köper gärna presenter till dem när vi tycker de förtjänat det, eller när vi vill vara snälla mot dem. Vissa tar till och med med sin hund när de besöker zoobutiken, och låter dem själva välja vad de vill ha. En annan anledning till att många tar med sig sina djur till zoobutiken är för att låta få deras klor klippta. Att klippa dem själva kan vara svårt för ägaren när husdjuret protesterar och stretar emot. Vissa butiker erbjuder även hundtrim, där pälsen klipps och behandlas. En riktig skönhetsbehandling med andra ord!

 

Mer än bara leksaker

De flesta zoobutiker i Spånga har ett ganska stort utbud av produkter för husdjur. Det gäller inte bara leksaker, utan även hygienprodukter. Det är viktigt att ta väl hand om hundens päls. Den blir smutsigare än man tror, särskilt om ni är ute mycket i naturen. De flesta hundraser har ett pälslager som stöter bort den mesta smutsen. Men en del smuts och bakterier letar sig ändå in under pälsen. Sedan kan en hund som inte får pälsen vårdad drabbas av parasiter. Fråga i butiken om hundschampo och andra produkter som passar just din jycke!

Be experterna om råd

Tänk på att de som arbetar i zoobutiker inte bara är intresserade av djur, utan också är väldigt kunniga om allt som rör djurskötsel. Det finns exempelvis en uppsjö av olika sorters hundmat. Hur ska man veta vilken sort som är mest hälsosam för din hund? Olika raser har också olika behov av vitaminer. Därför ska du passa på att fråga personalen när du är där. Förvisso känner du din hund bättre än någon annan, men när det kommer till tips och råd om djurskötsel är det aldrig fel att fråga i zoobutiken för att kunna göra fler genomtänkta val.